GTMedia GTC 4K Ultra HD

Lista kanałów
Telewizja satelitarna
Instalacje antenowe
Konwertery i talerze
Sharing i wiele innych tematów
ra-v8
Posty: 54
Rejestracja: sob wrz 22, 2018 12:51 pm

Re: GTMedia GTC 4K Ultra HD

Post autor: ra-v8 » czw kwie 16, 2020 10:25 am

Dzięki, będę walczył
Pytanie jeszcze
Czy usunąć linie oscam? Nie będzie się gryzło?
Dekoder będzie z auto działał pod oscam czy trzeba coś zmienić?

Komareksu
Posty: 34
Rejestracja: śr lis 14, 2018 10:48 am

Re: GTMedia GTC 4K Ultra HD

Post autor: Komareksu » czw kwie 16, 2020 11:02 am

Nic nie usuwaj. To jest tylko extra wpis ktory musisz dodac do configa. Wszystko bedzie automatyczne. Tak samo bys mogl sie polaczyc przez ip poprzez total commanders na pc lub nawet z telefonu tez total commanderem z wtyczka ftp. Wtedy wchodzisz do roota uzadzenia I w katalogu etc/tuxbox dodajesz ten wpis do configa. Troche poczytaj o laczeniu przez ftp wiedza nic nie kosztuje a zawsze lepiej wiedziec wiecej niz mniej pozdrawiam

ra-v8
Posty: 54
Rejestracja: sob wrz 22, 2018 12:51 pm

Re: GTMedia GTC 4K Ultra HD

Post autor: ra-v8 » czw kwie 16, 2020 11:46 am

Dziękuję
Myślałem że takie rzeczy tylko na Enigma.
Nie wiedziałem że w android też tak można
Wrócę to spróbuję

fazii73
Posty: 8
Rejestracja: pn lut 03, 2020 6:37 pm

Re: GTMedia GTC 4K Ultra HD

Post autor: fazii73 » czw kwie 16, 2020 7:24 pm

Można też po zainstalowaniu oscama wejść przez przeglądarkę internetową do oscama ip:8081 . Po zaimportowaniu oscam.conf ip:8888 . Widać ładnie oscam w przeglądarce internetowej .

pufa
Posty: 21
Rejestracja: śr mar 18, 2020 7:29 pm

Re: GTMedia GTC 4K Ultra HD

Post autor: pufa » czw kwie 16, 2020 9:25 pm

Panowie coś nie bardzo mi chce działać, plik oscam.conf zciągnołem i rozpakowałem od kolegi fazii73 a plik oscam.sever prze konwertowałem ze swojej linijki zaimportowałem w konfiguracji OSCAM i niestety nie działa

ra-v8
Posty: 54
Rejestracja: sob wrz 22, 2018 12:51 pm

Re: GTMedia GTC 4K Ultra HD

Post autor: ra-v8 » sob kwie 18, 2020 2:03 pm

Komareksu pisze:
czw kwie 16, 2020 11:02 am
Nic nie usuwaj. To jest tylko extra wpis ktory musisz dodac do configa. Wszystko bedzie automatyczne. Tak samo bys mogl sie polaczyc przez ip poprzez total commanders na pc lub nawet z telefonu tez total commanderem z wtyczka ftp. Wtedy wchodzisz do roota uzadzenia I w katalogu etc/tuxbox dodajesz ten wpis do configa. Troche poczytaj o laczeniu przez ftp wiedza nic nie kosztuje a zawsze lepiej wiedziec wiecej niz mniej pozdrawiam
Teraz dopiero zauważyłem że chodziło mi o to czy usuwać linie Cccam, a nie oscam. Te które wcześniej były wgrane przez USB. Czy cccam nie będzie się gryzło z oscam? Generalnie korzystam z FileZille

pufa
Posty: 21
Rejestracja: śr mar 18, 2020 7:29 pm

Re: GTMedia GTC 4K Ultra HD

Post autor: pufa » ndz kwie 19, 2020 9:23 am

Witam po ponownym wprowadzeniu poprawki i zaznaczeniu w OScam Config okienka "Skip CWs checksum test" wszystko działa poprawnie. Czasami tylko przycina się dźwięk. Dziękuje kolegom arczin1, fazii73 za pomoc oraz dostarczenie niezbędnej poprawki
c+4k.jpg
c+4k.jpg (214.48 KiB) Przejrzano 499 razy

ra-v8
Posty: 54
Rejestracja: sob wrz 22, 2018 12:51 pm

Re: GTMedia GTC 4K Ultra HD

Post autor: ra-v8 » ndz kwie 19, 2020 9:30 am

Ale czy usuwałeś linie cccam (nie oscam} które wcześniej importowales po USB?

pufa
Posty: 21
Rejestracja: śr mar 18, 2020 7:29 pm

Re: GTMedia GTC 4K Ultra HD

Post autor: pufa » ndz kwie 19, 2020 9:35 am

C+4K Oscam config.jpg
C+4K Oscam config.jpg (129.24 KiB) Przejrzano 496 razy
Nie nic nie usuwałem zaznaczyłem tylko ptaszek w odpowiednim miejscu Oscam Config

ra-v8
Posty: 54
Rejestracja: sob wrz 22, 2018 12:51 pm

Re: GTMedia GTC 4K Ultra HD

Post autor: ra-v8 » ndz kwie 19, 2020 12:42 pm

Bardzo dziękuję za chęć pomocy. Pytanie mam jeszcze, czy na Oscam kanały wchodzą szybciej? Na cccam często pojawi się Scrambled, a za chwilę dopiero zaświeci kanał.

ODPOWIEDZ