GTMedia GTC 4K Ultra HD

Lista kanałów
Telewizja satelitarna
Instalacje antenowe
Konwertery i talerze
Sharing i wiele innych tematów
arczin1
Posty: 89
Rejestracja: czw lis 30, 2017 10:51 pm

Re: GTMedia GTC 4K Ultra HD

Post autor: arczin1 » sob mar 28, 2020 11:03 am

rob1975 pisze:
pt mar 27, 2020 7:12 pm
Ja rozpocząłem temat na tamtym forum. Niestety nie umiem zastosować się do tych porad. Jeżeli ktoś potrafi łopatologicznie pomóc i wytłumaczyć to poproszę.
Znalazłem jeszcze opis na innym forum ,nie wygląda to na skomplikowaną sprawę ale mogę się mylić nie mam tunera z androidem .I jeszcze jest tam filmik jak skonfigurować oscam ,jak coś to pisz na PW może razem damy radę. https://www.digitalworldz.co.uk/threads ... id.420726/

pufa
Posty: 21
Rejestracja: śr mar 18, 2020 7:29 pm

Re: GTMedia GTC 4K Ultra HD

Post autor: pufa » sob mar 28, 2020 10:15 pm

pufa pisze:
śr mar 18, 2020 9:50 pm
Witam mam problem z jednym z moich GTC skanuje satelite i widzi tylko 120 kanałów, kanały działają bardzo nie dobrze pokazuje siła sygnału 0 jakość też jest nie wielka około 10-15%, posiadam trzy sztuki GTC i tylko ta jedna nówka sztuka wyjęta z pudełeczka nie działa poprawnie. Wszystkie sztuki ustawiam na tym samym kabelku z satelity w dwóch innych problemu nie ma siła około 70% jakość 95% jakieś pomysły?
Witam wszystkich zauważyłem że w dekoderze fizycznie brak zasilania vertical 13v jest tylko h18v

r0cky
Posty: 7
Rejestracja: pt gru 14, 2018 7:58 pm

Re: GTMedia GTC 4K Ultra HD

Post autor: r0cky » sob mar 28, 2020 10:54 pm

Ogólne wrażenia posiadaczy GTC? Na przykład porównanie z v8 nova? Mój v8 nova lubi od czasu do czasu, czasem częściej, czasem mniej często "obraz" co trochę irytuje... Jak w białym produkcie? Chyba, że to kwestia moich linii

fazii73
Posty: 8
Rejestracja: pn lut 03, 2020 6:37 pm

Re: GTMedia GTC 4K Ultra HD

Post autor: fazii73 » wt kwie 14, 2020 7:49 pm

Kolega ma GTmedia GTC i po konfiguracji zaświecił C+ 4K .
Załączniki
IMG-20200413-WA0002.jpg
IMG-20200413-WA0002.jpg (176.17 KiB) Przejrzano 711 razy

ra-v8
Posty: 54
Rejestracja: sob wrz 22, 2018 12:51 pm

Re: GTMedia GTC 4K Ultra HD

Post autor: ra-v8 » śr kwie 15, 2020 11:18 am

Dobra wiadomość. Na pewno znalazłoby się parę osób, które chętnie dowiedziałyby się jak to zrobić. Poradnik mile widziany

Komareksu
Posty: 34
Rejestracja: śr lis 14, 2018 10:48 am

Re: GTMedia GTC 4K Ultra HD

Post autor: Komareksu » śr kwie 15, 2020 9:40 pm

Dodaj wpis w config oscam:

disablecrccws = 1
disablecrccws_only_for = 1884:000000

Pozdrawiam

ra-v8
Posty: 54
Rejestracja: sob wrz 22, 2018 12:51 pm

Re: GTMedia GTC 4K Ultra HD

Post autor: ra-v8 » czw kwie 16, 2020 8:59 am

Ta, jasne
Najpierw trzeba wiedzieć jak odpalić oscam na tym gtc

fazii73
Posty: 8
Rejestracja: pn lut 03, 2020 6:37 pm

Re: GTMedia GTC 4K Ultra HD

Post autor: fazii73 » czw kwie 16, 2020 9:24 am

Instaluje się z pilota . Potem w konfiguracji oscam importuje się dwa pliki : oscam.conf i oscam.sever . Oscam server uzyskujemy z convertera cccam to oscam .
Załączniki
IMG-20200413-WA0000.jpg
IMG-20200413-WA0000.jpg (104.35 KiB) Przejrzano 666 razy

fazii73
Posty: 8
Rejestracja: pn lut 03, 2020 6:37 pm

Re: GTMedia GTC 4K Ultra HD

Post autor: fazii73 » czw kwie 16, 2020 9:36 am

Może komuś się przyda . Plik oscam.conf jest już zmieniony . Dołożony wpis o którym pisał kolega Komareksu .
Załączniki
oscam.rar
(732 Bajtów) Pobrany 149 razy

fazii73
Posty: 8
Rejestracja: pn lut 03, 2020 6:37 pm

Re: GTMedia GTC 4K Ultra HD

Post autor: fazii73 » czw kwie 16, 2020 9:37 am

I jeszcze converter
Załączniki
cccam2oscam.rar
(312.78 KiB) Pobrany 100 razy

ODPOWIEDZ