Zacinające kanały C+ pomimo dobrych ustawień

Lista kanałów
Telewizja satelitarna
Instalacje antenowe
Konwertery i talerze
Sharing i wiele innych tematów
dzetson
Posty: 1
Rejestracja: wt sty 04, 2022 2:16 pm

Zacinające kanały C+ pomimo dobrych ustawień

Post autor: dzetson » wt sty 04, 2022 2:23 pm

Witam,
posiada ktoś może rozwiązanie zacinających się kanałów C+? Wszystkie pozostałe kanały działają bez zarzutu, linie posiadają dopisek aby nie było problemów z 64bit ale od tygodnia nie da się oglądać (wcześniej wszystko działało bez problemu). Dzieje się tak na 4 dekoderach z liniami od różnych dostawców (każdy z dekoderów na min 12 linii wgranych).
Jako fan sportu trochę mi wadzi brak C+, ma ktoś podobnie i rozwiązał sprawę?

andrzej
Posty: 323
Rejestracja: czw mar 23, 2017 3:25 pm

Re: Zacinające kanały C+ pomimo dobrych ustawień

Post autor: andrzej » wt sty 04, 2022 6:56 pm

Jaki dekoder? 12 linii to bardzo dużo...

kopot
Posty: 5
Rejestracja: wt sie 03, 2021 8:00 pm

Re: Zacinające kanały C+ pomimo dobrych ustawień

Post autor: kopot » pt sty 07, 2022 6:48 pm

U mnie podobnie, brak rozwiązań :(

gward
Posty: 2
Rejestracja: sob sty 15, 2022 6:09 pm

Re: Zacinające kanały C+ pomimo dobrych ustawień

Post autor: gward » sob sty 15, 2022 6:36 pm

OSCAM SERVER MAM TAK (wpisz swoje dane w miejsce MOJE DANE OD DOSTAWCY).
[reader]
label = MOJE DANE OD DOSTAWCY
enable = 1
protocol = cccam
device = MOJE DANE OD DOSTAWCY
user = MOJE DANE OD DOSTAWCY
password = MOJE DANE OD DOSTAWCY
group = 1
blockemm-unknown = 1
cccversion = 2.3.0
cccwantemu = 1
ccckeepalive = 1
audisabled = 1
dropbadcws = 1
disablecrccws = 1

W OScam Conf dopisz linie disablecrccws_only_for = 1708:000000;1811:003311,003315;09C4:000000;0500:030B00,042820;0604:000000;1819:00006D;0100:00006D;1810:000000;1884:000000;0E00:000000

U mnie dziala

Mandat
Posty: 7
Rejestracja: pn gru 18, 2017 2:25 pm

Re: Zacinające kanały C+ pomimo dobrych ustawień

Post autor: Mandat » ndz sty 16, 2022 6:55 pm

Dziś trochę bawiłem się GTC i po zmianie wersji cccam na wersję 2.3.2 w oscam nagle przestał mi zacinać C+. Testowane na liniach od chinola i tvstar.
Załączniki
IMG_20220116_195158~2.jpg
IMG_20220116_195158~2.jpg (91.03 KiB) Przejrzano 1138 razy

wojtinio111
Posty: 2
Rejestracja: czw sty 20, 2022 5:56 pm

Re: Zacinające kanały C+ pomimo dobrych ustawień

Post autor: wojtinio111 » pt sty 21, 2022 8:19 pm

Zacinanie się kanałów po zmianach


niebieski z listy wybrać softcam manager i tam z listy wybrać oscam 11xxx nacisnąć OK a później czerwony

gdyby kanały dalej się zacinały proponuje aktualizację softa na najnowszy:

max233
Posty: 4
Rejestracja: pt lut 11, 2022 6:43 pm

Re: Zacinające kanały C+ pomimo dobrych ustawień

Post autor: max233 » wt lut 22, 2022 9:28 pm

Od dłuższego czasu borykałem się z zacinającymi się C+. Nic nie wymyśliłem, wciąż to samo. Parę dni temu chinczyk wyłączył mi linie o jakiś miesiąc wcześniej( za tę kasę nie mam żalu), więc kupiłem nowe(słynne egygold :) . Jako że miałem kilka oscamów zainstalowanych na openatv 6.4 już wcześniej, wpisałem ręcznie linijki do oscam stable, oscam emu- chyba najnowsze wersje po aktualizacji. Włącznie z wykasowaniem wszystkich plików w config-prócz oscam config, oscam.serwer i oscam.user. Załamany zacinaniem nawet na kanałach z poza C+, napisałem reklamację do Ali.... na sprzedawcę, ale postanowiłem jeszcze pokombinować. Skopiowałem linijki do CCcam-OScam Converter 1.2 i zrobiłem nim oscam config po czym wkleiłem go do folderu oscam trunk który też już miałem zainstalowany wcześniej, aczkolwiek nic to nie zmieniało:). W tej chwili wszystko działa jak należy i wycofałem reklamację na ali... bo od pół godziny C+1 nie zaciął ani razu..........

predator
Posty: 2
Rejestracja: wt mar 01, 2022 7:05 pm

Re: Zacinające kanały C+ pomimo dobrych ustawień

Post autor: predator » śr mar 02, 2022 10:15 pm

Mam taki problem, oscam w starszych i zarówno w najnowszej wersji po 1-2min wyłącza się. Trzeba wykonać restart i znowu zaczyna działać i 1-2min wyłącza się. Przeglądnąłem już sporo różnych ustawień i nic nie pomaga. W większości przypadków tutaj zgłaszanych użytkownikom zacina czyli robi przerwy a u mnie wyłącza całkiem. Czy ktoś ma jakieś pomysły? Tuner VU Zero OpenATV 6.4

Tasiorek1978
Posty: 64
Rejestracja: pt gru 04, 2020 3:55 pm

Re: Zacinające kanały C+ pomimo dobrych ustawień

Post autor: Tasiorek1978 » wt mar 08, 2022 12:02 pm

Wgraj nowy soft z poprawką C+ na 64 bit i problem z głowy działa i nie zacina

ODPOWIEDZ