GTMedia GTC a C+?

Lista kanałów
Telewizja satelitarna
Instalacje antenowe
Konwertery i talerze
Sharing i wiele innych tematów
PanPewniak
Posty: 4
Rejestracja: sob sty 05, 2019 4:08 am

GTMedia GTC a C+?

Post autor: PanPewniak » śr lip 21, 2021 11:45 am

Poradził sobie ktoś już na dekoderze gtmedia gtc z C+?

NicVan2010
Posty: 6
Rejestracja: pn sty 25, 2021 4:22 pm

Re: GTMedia GTC a C+?

Post autor: NicVan2010 » śr lip 21, 2021 12:16 pm

GT. Media nie posiadają oscam-a.. więc raczej już nie będą działać... Jeśli masz taką możliwość to sprzedaj ten dekoder póki możesz... Bo w przyszłości z niego będziesz miał tylko jako podstawkę pod kwiatki..

dzino92
Posty: 1
Rejestracja: śr lut 10, 2021 7:01 pm

Re: GTMedia GTC a C+?

Post autor: dzino92 » pt lip 23, 2021 7:13 pm

Podłączam się do pytania ja coś porobiłem z oscam i na chwilę mi weszło ale potem już nie działał :) szukam kogoś kto rzeczowo wyjaśni od a do z jak zrobić oscam z ccam bo podobno wtedy C+ działa ;)

andrzej
Posty: 287
Rejestracja: czw mar 23, 2017 3:25 pm

Re: GTMedia GTC a C+?

Post autor: andrzej » pn lip 26, 2021 8:20 am

@NicVan2010, będzie taka sama podstawka pod kwiatki jak ze wszystkich innych dekoderów bazujących na Linux/Enigma2 i obsługujących oscam.
Oscam, cccam, mgcam... to wszystko jest to samo tylko w innej formie podane: inny format pokazania tych samych danych tj. co do zasady danych dostępowe do serwera dawcy (jak to w card sharingu).

Fakt, Canal+ przestał świecić, bo zmienili sposób kodowania, ale na szczęście nie jest to jeszcze zmiana jak swego czasu Sky UK i ostatnio Sky De (parowanie kart z dekoderami).

Wyjdą aktualizacje firmware do GTMedia i cccam i wszystko wróci do normy. Bez obaw.

PS. Dekodery GTMedia nie obsługują oscam, więc nie da się go na nich skonfigurować

mirga1
Posty: 90
Rejestracja: sob gru 05, 2020 4:34 pm

Re: GTMedia GTC a C+?

Post autor: mirga1 » pn lip 26, 2021 10:53 am

Polski Canal+ świeci cały w oscamie, część Sky De również. A tak jak juz wcześniej wspomniano GTMy nie obsługują oscama więc to już podstawka a enigma 2 jeszcze świeci i znajdzie się ktoś - jeżeli siądzie - kto to rozkmini.

ODPOWIEDZ