Edycja kanałów

GT Media Pro2
GT Media v8 Nova Orange
GT Media v8 Nova Blue
Freesat V8 Combo
Freesat V8 Pro
Freesat V8 Golden
Freesat V8 Super
Maja.mariaa

Re: Edycja kanałów

Post autor: Maja.mariaa » pt lis 20, 2020 6:38 pm

Cześć.
Mam problem z kanałami. Do jakiegoś czasu wszystko było ok....od jakiegoś czasu większość jest ząbkowanych? Nawet nie wiem jak to bazwac, ciągle piszę "scramble"....zauważyłam ikonę $ podczas wyświetlania listy kanałów....i tak mogę głównej oglądać TVP info 🤷🏽‍♀️🤦🏽‍♀️
Pomocy!
Totalnie nie wiem co robić

Maja.mariaa

Re: Edycja kanałów

Post autor: Maja.mariaa » pt lis 20, 2020 9:12 pm

Internet faktycznie od zawsze problemy. Ale działało....nie pamiętam czy wcześniej też byka ikona $ przy innych kanałach.....
Masakra...tylko ten TVP info działa i jakieś francuskie i arabskie....
Zrobiłam powrót do ustawień fabrycznych i ustawiłam skanowanie na 135 hot bird.... Może ustawienia mam źle??? Jestem totalnie zielona

Maja.mariaa

Re: Edycja kanałów

Post autor: Maja.mariaa » sob lis 21, 2020 1:48 pm

Nie rozumiem.
Czyli co muszę zrobić????
Proszę krok po kroku

Maja.mariaa

Re: Edycja kanałów

Post autor: Maja.mariaa » sob maja 01, 2021 5:20 pm

Hejjj.
Pomoże mi ktoś???
Jak mam wrzucić "linijki" po zrobieniu ustawień fabrycznych???

orlysokoly66
Posty: 1
Rejestracja: pn wrz 20, 2021 7:49 pm

Re: Edycja kanałów

Post autor: orlysokoly66 » pn wrz 20, 2021 8:30 pm

Witam czy posiada ktoś DB Edit GTMEDIA V8 UHD

Frisat345
Posty: 1
Rejestracja: ndz sty 02, 2022 8:57 am

Re: Edycja kanałów

Post autor: Frisat345 » ndz sty 02, 2022 9:07 am

Witam, jestem całkiem świeży w temacie, ale czy jeżeli np. Comedy C. nie odtwarza się na pozycji np. 0008 to można go np. zamienić z Comedy C. który działa? Jeżeli tak to jak ,proszę o pomoc,GT Media v8x

andrzej
Posty: 311
Rejestracja: czw mar 23, 2017 3:25 pm

Re: Edycja kanałów

Post autor: andrzej » wt sty 04, 2022 7:06 pm

Można zamienić korzystając z funkcjonalności samego dekoder (pilotem). Trzeba wejśc w Menu > lista kanałów i tam wyedytować. Jest podpowiedź co nacisnąć na pilocie. Nie pamiętam w tej chwili kombinacji kolorów na pilocie, ale na pewno można to zrobić. Najpierw trzeba zaznaczyć wybrany do przeniesienia kanał. Potem przejść na pożądane miejsce na liście i wstawić kanał.

dejavu36
Posty: 1
Rejestracja: wt sty 11, 2022 4:58 am

Re: Edycja kanałów

Post autor: dejavu36 » śr sty 12, 2022 8:15 pm

a ja wgrałem listę od jakitaki podzieloną na ulubione i ciemno, po zeskanowaniu nieba niektóre działają ale nie te z ulubionych, co może być???

ODPOWIEDZ