jak wgrać linie od chińczyka z wiadomości do dekodera

GT Media Pro2
GT Media v8 Nova Orange
GT Media v8 Nova Blue
Freesat V8 Combo
Freesat V8 Pro
Freesat V8 Golden
Freesat V8 Super
andrzej
Posty: 294
Rejestracja: czw mar 23, 2017 3:25 pm

Re: jak wgrać linie od chińczyka z wiadomości do dekodera

Post autor: andrzej » wt wrz 14, 2021 7:35 am

jak będziesz w Menu > Sieć / Konfiguracja sieci, to kliknij na pilocie cztery razy pod rząd przycisk 6. Wtedy się pojawi i będzie można wejść i zaimportować cccamy

Gość

Re: jak wgrać linie od chińczyka z wiadomości do dekodera

Post autor: Gość » wt wrz 14, 2021 4:29 pm

Tak właśnie robię. Ferguson Ariva atv tt, z enigma2. Po wciśnięciu 4x6 pokazuje mi że cuś jest włączone i tyle.

Gość

Re: jak wgrać linie od chińczyka z wiadomości do dekodera

Post autor: Gość » wt wrz 14, 2021 9:26 pm

A dokładnie pokazuje ustawienia FTP

Iiyama77
Posty: 4
Rejestracja: czw wrz 09, 2021 4:29 am

Re: jak wgrać linie od chińczyka z wiadomości do dekodera

Post autor: Iiyama77 » śr wrz 15, 2021 8:18 pm

http://mój_adres_ip_dekodera:8888 nie działa

zomo88
Posty: 26
Rejestracja: sob sie 25, 2018 10:55 am

Re: jak wgrać linie od chińczyka z wiadomości do dekodera

Post autor: zomo88 » ndz wrz 19, 2021 11:28 am

Gość pisze:
wt wrz 14, 2021 9:26 pm
A dokładnie pokazuje ustawienia FTP
napisz na priv.

Gosciu

Re: jak wgrać linie od chińczyka z wiadomości do dekodera

Post autor: Gosciu » ndz wrz 19, 2021 11:36 am

Witam,
Od jakiegoś czasu nie odbierają mi kanały canal plus sport 1 i 2. Czy ktoś miał taki problem i jakoś go rozwiązał? Znajomi też mają ten błąd.

cwany
Posty: 2
Rejestracja: pn mar 01, 2021 12:20 pm

Re: jak wgrać linie od chińczyka z wiadomości do dekodera

Post autor: cwany » ndz wrz 19, 2021 11:55 am

Gosciu pisze:
ndz wrz 19, 2021 11:36 am
Witam,
Od jakiegoś czasu nie odbierają mi kanały canal plus sport 1 i 2. Czy ktoś miał taki problem i jakoś go rozwiązał? Znajomi też mają ten błąd.
Znalazłem takie coś - czyli trzeba coś zmienić.

Zmiana NC+ (Canal+ HD,CANAL+ PREMIUM HD,CANAL+ SPORT 2 HD)
Nastąpiły zmiany u operatora Canal+, które dotyczą programów Canal+ HD,CANAL+ PREMIUM HD,CANAL+ SPORT 2 HD itd.. Proszę dopisać w oscam.conf w sekcji global:
disablecrccws_only_for = 1884:000000;0B01:000000;1813:000068
Aby przywrócić kanały należy upewnić się, że Oscam jest aktywny i działa w wersji co najmniej 11400.

Bk92
Posty: 1
Rejestracja: pn wrz 27, 2021 10:20 am

Re: jak wgrać linie od chińczyka z wiadomości do dekodera

Post autor: Bk92 » pn wrz 27, 2021 10:29 am

Hej. Posiadam gtmedia v7s. Poprzednio z liniami pomógł mi znajomy jednak teraz, nie wchodząc w szczegóły, nie wypada mu zawracać głowy bo ma ważniejsze sprawy więc muszę poradzić sobie sam. Mam kilka pytań ponieważ chcę wgrać nowe linie:
1. Wystarczy wkleić w plik tekstowy wszystko to co przesłał sprzedawca, linijka pod linijka i zapisać plik cfg czy coś w tych liniach się zmienia?
2. Mam 7 linii, wgrać je wszystkie?
3. Czy muszę skasować stare linie czy importując nowe zostaną one zastąpione automatycznie?
4. Lista kanałów pozostanie bez zmian?

Z góry dziękuję.

zomo88
Posty: 26
Rejestracja: sob sie 25, 2018 10:55 am

Re: jak wgrać linie od chińczyka z wiadomości do dekodera

Post autor: zomo88 » wt wrz 28, 2021 1:57 am

Gosciu pisze:
ndz wrz 19, 2021 11:36 am
Witam,
Od jakiegoś czasu nie odbierają mi kanały canal plus sport 1 i 2. Czy ktoś miał taki problem i jakoś go rozwiązał? Znajomi też mają ten błąd.
odezwij sie na priv albo gg to pomoge 5485206

andrzej
Posty: 294
Rejestracja: czw mar 23, 2017 3:25 pm

Re: jak wgrać linie od chińczyka z wiadomości do dekodera

Post autor: andrzej » czw wrz 30, 2021 8:10 am

Bk92 pisze:
pn wrz 27, 2021 10:29 am
Z góry dziękuję.
1. Wystarczy wkleić w plik tekstowy wszystko to co przesłał sprzedawca, linijka pod linijka i zapisać plik cfg czy coś w tych liniach się zmienia?
Tak, wystarczy przekleić treść maila do pliku cccam.cfg
2. Mam 7 linii, wgrać je wszystkie?
Nie, wgraj maks 4 linie, przy 7 dekoder v7 może działać niestabilnie. W późniejszych wersjach firmware producent zablokował możliwość wgrywania większej liczby linijek niż bodaj 4.
3. Czy muszę skasować stare linie czy importując nowe zostaną one zastąpione automatycznie?
Zostaną automatycznie nadpisane
4. Lista kanałów pozostanie bez zmian?
Tak, lista kanałów pozostanie nietknięta. LInijki a lista, to dwie różne rzeczy nie mające na siebie wpływu (poza tym, że potrzebujesz linijek, żeby odkodować kanały).

ODPOWIEDZ