GTMedia V7S HD - po wgraniu listy na wyświetlaczy LoAd

Wszystko o nowym modelu Freesat GTMedia v7S HD, v7S2X oraz innych dekoderach z serii v7
Listy kanałów do GTMedia v7
Aktualizacje firmware
Dodatki i narzędzia
artikf
Posty: 4
Rejestracja: ndz lis 22, 2020 6:31 pm

GTMedia V7S HD - po wgraniu listy na wyświetlaczy LoAd

Post autor: artikf » pn lis 23, 2020 10:26 am

Witam Was wszystkich, postanowiłem trochę zrobić porządek z listą kanałów i po edycji, wgraniu z USB zrobił się restart jak zawsze, lecz zamiast tego
zaraz po pojawieniu się logo, mam ekran czarny i na wyświetlaczu napis LoAd.
Że niby się ładuje lista ? :):)
Ma ktoś jakiś na to pomysł? czy uwaliłem "sprzęt" zapychając pamięć ??

pozdrawiam

artikf
Posty: 4
Rejestracja: ndz lis 22, 2020 6:31 pm

Re: GTMedia V7S HD - po wgraniu listy na wyświetlaczy LoAd

Post autor: artikf » pn lis 23, 2020 4:33 pm

Komareksu pisze:
pn lis 23, 2020 10:48 am
Uwaliles. Wszystko od nowa
Mogę jakoś przez USB flesha czy pozostaje RS ?

artikf
Posty: 4
Rejestracja: ndz lis 22, 2020 6:31 pm

Re: GTMedia V7S HD - po wgraniu listy na wyświetlaczy LoAd

Post autor: artikf » pn lis 23, 2020 5:11 pm

Zgrałem sobie soft, zmieniłem nazwę na flash.bin odpaliłem tuner i... lipa
nic nie wstało :(
Jak poprawnie wgrać soft ?

artikf
Posty: 4
Rejestracja: ndz lis 22, 2020 6:31 pm

Re: GTMedia V7S HD - po wgraniu listy na wyświetlaczy LoAd

Post autor: artikf » pn lis 23, 2020 5:36 pm

artikf pisze:
pn lis 23, 2020 5:11 pm
Zgrałem sobie soft, zmieniłem nazwę na flash.bin odpaliłem tuner i... lipa
nic nie wstało :(
Jak poprawnie wgrać soft ?
Zmiana gwizdka pomogła. temat do zamknięcia.

prezes93
Posty: 1
Rejestracja: śr sty 02, 2019 6:26 pm

Re: GTMedia V7S HD - po wgraniu listy na wyświetlaczy LoAd

Post autor: prezes93 » pt maja 06, 2022 9:04 am

Witam mam podobny problem.
Po wgraniu listy kanałów dekoder zawiesza się po ekranie startowym - na wyświetlaczu LoAd.
Wgrałem flash.bin na pendrive, podłączam z wciśniętym przyciskiem menu, po czym wyświetla się komunikat o wgrywaniu nowego firmware (na kilka sekund). Jednak to nie rozwiązuje problemu, po aktualizacji nadal zawiesza się na LoAd.
Ktoś miał podobny problem i wie jak go rozwiązać?
Pozdrawiam

ODPOWIEDZ