Adapter wifi

Freesat v7 HD
Freesat v7 Combo
Freesat v7 Max
themati91
Posty: 3
Rejestracja: wt cze 06, 2017 2:37 pm

Adapter wifi

Post autor: themati91 » śr cze 07, 2017 9:07 am

Witam, uszkodzony mam adapter wifi. Czy pozostaje mi zamówienie z chin?
Mam też inny adapter z chipem ralinka z allegro za 10zl ale jego w ogóle nie wykrywa.
Czy jest jakiś inny model oprócz oryginalnego który zadziała?

Dziki pies
Posty: 5
Rejestracja: pn maja 22, 2017 11:34 am

Re: Adapter wifi

Post autor: Dziki pies » śr cze 07, 2017 11:57 am

Szukaj RT5370

redlum
Posty: 1
Rejestracja: pt paź 04, 2019 3:42 pm

Re: Adapter wifi

Post autor: redlum » pt paź 04, 2019 3:46 pm

Witam. Padł mi port USB. Przelutowałem. Teraz nie wykrywa anteny. Co dziwne wykrywa wszelkiego rodzaje dyski USB i pendrivy. Jak sprawdzić czy antena też nie padła? Czy po podłączeniu do PC powinno normalnie ją wykrywać? Bo u mnie nic nie wykrywa. Mógłby ktoś z was sprawdzić?

andrzej
Posty: 206
Rejestracja: czw mar 23, 2017 3:25 pm

Re: Adapter wifi

Post autor: andrzej » sob paź 05, 2019 9:40 am

Sprawdziłem u siebie. Mój PC wykrywa antenę po włożeniu, tzn. nie rozpoznaje / nie ma sterwoników, ale widzi, ze coś zostało podłączone do USBa
Wszystko co piszę, piszę w celach edukacyjnych - żeby zaspokoić potrzebę rozwoju i ciekawość tak swoją jak i użytkowników forum. Nikogo nie namawiam do łamania prawa (sam też tego nie robię). Chcesz oglądać płatną telewizję? Wykup do niej legalny dostęp.

Barton
Posty: 3
Rejestracja: ndz lut 23, 2020 9:36 am

Re: Adapter wifi

Post autor: Barton » wt kwie 21, 2020 11:36 am

Witam czy problem został u was rozwiązany ponieważ mam podobna sytuacje - padla mi antena do freesat V7 HD i zakupiłem ralinka ale nie wykrywa mi go w dekoderze - czy jest jakiś inny sposób na tego typu sytuacje bo miało to dzialac tak zapewniał sprzedawca ale nie działa na komputerze działa oczywiście widzi ja komputer oraz funkcjonuje. Czy czeka mnie zakup tej anteny z Chin i czekanie miesiącami na nia :)

ODPOWIEDZ